You are currently viewing Lindra Consulting Case Study
Lindra Consulting Case Study

Lindra Consulting Case Study

Lindra Consulting Case Study

Η Lindra Consulting προσφέρει διάφορα προϊόντα που σχετίζονται με ασφάλειες ζωής, ασφάλειες αποζημίωσης και ατυχημάτων, συνταξιοδοτικά προγράμματα, ταξιδιωτική ασφάλιση κλπ. Για να την στάχευση αυτού του ποικίλου και εκτεταμένο φάσματος υπηρεσιών στο σωστό κοινό, απαιτείται αποτελεσματική παρουσίαση στους κατάλληλους δυνητικούς πελάτες.

Η Lindra Consulting είναι ένας αληθινός σύμμαχος για τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και ιδιώτες. Αξιοποιεί την εξειδίκευση και την τεχνογνωσία στο Business Risk Management Architecture, καθώς και σε νομικά και χρηματοοικονομικά θέματα.

Η Lindra Consulting αναζητούσε λοιπόν μια αποτελεσματική και μετρήσιμη λύση για την αποτελεσματική διαδικτυακή της παρουσία στους κατάλληλους δυνητικούς τηε πελάτες. Το Search Engine Optimization επιλέχθηκε για πολλούς καλούς λόγους.

Ως Viral Growth, πάνω απ’ όλα αναζητούσαμε μία λύση μέσω διαδικτύου για τρεις από τις υπηρεσίες της που έπρεπε να επικοινωνηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, στοχευμένα και αποτελεσματικά.

Η εμφάνιση στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης για τρεις διαφορετικές υπηρεσίες και η αύξηση των leads, ήταν αυτά που στοχεύσαμε να πραγματοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Ποια είναι η Lindra Consulting;

Η Lindra Consulting πάσχιζε οργανικά leads για την ενίσχυση της επιχειρηματικής ανάπτυξης. Δραστηριότητες όπως η πργματοποίηση ραντεβού, οι κρύες τηλεφωνικές κλήσεις και η ψυχρή αποστολή email, ήταν οι κύριοι μοχλοί για την έυρεση νέων δυνητικών πελατών. Η εταιρεία όμως χρειαζόταν και άλλους μοχλούς για την ανάπτυξη της.

Η Lindra Consulting επικοινώνησε με την Viral Growth EU για βοήθεια. Πριν την έναρξη της συνεργασίας η ιστοσελίδα της είχε μερικές μόνο επισκέψεις και 1 – 3 υποψήφιους πελάτες από οργανικές πηγές. Στόχος μας ήταν να χρησιμοποιήσουμε τη στρατηγική περιεχομένου για να αυξήσουμε τον αριθμό των επισκεπτών, κάτι που θα αύξανε τους υποψήφιους νέους πελάτες.

Σε 45 ημέρες από την δημοσίευση του πρώτου άρθρου, η Lindra Consulting αύξησε κατά 140% τους νέους χρήστες στην ιστοσελίδα της από οργανική αναζήτηση.

Έχοντας στο μυαλό την Buyer Persona

Χρησιμοποιώντας εργαλεία στρατηγικής SEO, η Viral Growth περιέγραψε συγκεκριμένα θέματα για τα οποία ήθελε να γίνει γνωστή στο διαδίκτυο η Lindra Consulting. Δημιούργησε pillar articles γύρω από αυτά τα θέματα και χρησιμοποίησε το WordPress για να δημιουργήσει υποστηρικτικές αναρτήσεις ιστολογίου.

Η Viral Growth EU παρακολούθησε την απόδοση κάθε θέματος, διασφαλίζοντας την συνεχή βελτίωση στρατηγική περιεχομένου των pillar articles, καθώς μάθαινε περισσότερα για το τι ενδιαφέρεται να διαβάσει το κοινό της.

Η Viral Growth EU δημιούργησε περιεχόμενο για τα θέματα

Κάθε σελίδα ιστολογίου περιελάμβανε ένα CTA. Δημιουργώντας backlinks η Google αναγνώρισε την αξιοπιστία της σελίδας, με αποτέλεσμα το pillar article να αρχίσει να αποδίδει καλύτερα στις μηχανές αναζήτησης. Σε μία από αυτές η Viral Growth RU συμπεριέλαβε μια φόρμα για την παρακολούθηση ενός δωρεάν webinar σε ένα από τα pillar articles, με σκοπό το lead capturing θερμών υποψήφιων πελατών που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα.

Διαδικτυακή ευκαιρία για την Lindra Consulting

Η Viral Growth EU ταξινόμησε τους ευρύτερους όρους που σχετίζονται με την Lindra Consulting. Με τη βοήθεια εργαλείων όπως το google keyword planner, βρήκαμε λέξεις – φράσεις κλειδιά που αναζητούν οι χρήστες.

Στη συνέχεια χρησιμοποιήσαμε την τεχνική Skyscraper. Ψάξαμε για τις κορυφαίες αναρτήσεις σε συγκεκριμένες λέξεις – φράσεις κλειδιά, τις αναλύσαμε, βρήκε ελαττώματα και δημιουργήσαμε καλύτερο περιεχόμενο από αυτό που βρισκόταν στη θέση #1 στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Για παράδειγμα, έψαξε στην Google, ” διαχείριση επιχειρηματικών κινδύνων ” και διαπιστώσαμε ότι η κατάταξη ανάρτησης ιστολογίου στη θέση #1 περιέχει αρχείο PDF. Τα PDF απαιτούν από τους χρήστες να καταβάλλουν επιπλέον προσπάθεια για την ανάγνωση του περιεχομένου. Η ανάρτηση δεν είχε επίσης εικόνες, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τα shares, μέχρι και κατά 43%.

Η Viral Growth EU δημιούργησε μια ανάρτηση ιστολογίου που ήταν καλύτερη από αυτές που κατατάσσονταν στην πρώτη σελίδα της Google. Σήμερα η ανάρτησή εξακολουθεί να κατατάσσεται #2 δημιουργόντας περισσότερο και καταλληλότερο όγκο επισκεψιμότητας.

Case Study: Γυναικεία Επιχειρηματικότητα. A Coaching Business Case

Τα αποτελέσματα

lindra-consulting-ranking-1
lindra-consulting-ranking-2
lindra-consulting-ranking-3

This Post Has One Comment

Αφήστε μια απάντηση