You are currently viewing VR Σύμβουλοι Ακίνητης Περιουσίας
VR Σύμβουλοι Ακίνητης Περιουσίας

VR Σύμβουλοι Ακίνητης Περιουσίας

VR Σύμβουλοι Ακίνητης Περιουσίας

Οι μέρες και ώρες που ξοδεύονται από τον κτηματομεσίτη θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο εστιασμένες και παραγωγικές αν θα μπορούσε να «περπατήσει» μέσα σε ένα ακίνητο πριν από την επίσκεψη σε αυτό. Είναι κοινώς αποδεκτό άλλωστε ότι ο χρόνος, πριν και μετά από όλα, είναι Πολύτιμος!

Φανταστείτε αν υπήρχε ένας τρόπος να περπατήσετε μέσα στο ακίνητο χωρίς να βγείτε από το γραφείο σας.
Σκεφτείτε απλά όλα τα σπουδαία πράγματα που θα μπορούσατε να επιτύχετε τον κερδισμένο χρόνο, αξιοποιώντας την περιήγηση Εικονικής Πραγματικότητας – Virtual Reality.

Ουσιαστικά μια προσομοίωση των εσωτερικών χώρων της ιδιοκτησίας, θα σας δώσει τη δυνατότητα να αξιολογήσετε την καταλληλότητα ενός ακινήτου χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε χρόνο και καύσιμα, δικά σας αλλά και του υποψήφιου αγοραστή σας.

Αυξήστε τα παοσοστά πραγματοποίησης πωλήσεων, παρουσιάστε την τοποθεσία σε περισσότερους ανθρώπους σε περισσότερους χώρους και επικεντρωθείτε σε αγοραστές που ενδιαφέρονται πραγματικά.

Οι «εκδρομές» και τα Open House Events στην εικονική πραγματικότητα μεταφράζονται σε περισσότερες παρουσιάσεις και αυξάνουν τις δυνατότητες ταχύτερης πώλησης.


Ο αγοραστής είναι χαρούμενος, ο πωλητής είναι ευχαριστημένος, ο μεσίτης είναι πολύ χαρούμενος. Όλοι κερδίζουν!

Το Mέλλον Eίναι Tώρα

Η Εικονική Πραγματικότητα (Virtual Reality) και η Επαυξημένη Πραγματικότητα (Augmented Reality) είναι έτοιμες να φτάσουν τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο 2020.

Η αρχική μεγάλη επιτυχία της τεχνολγίας στο βασίλειο του κινηματογράφου και των videogames, τώρα επεκτείνεται και γίνεται ακόμα πιο προσιτή, με όλο και περισσότερες βιομηχανίες να πλησιάζουν.

Από την εκπαίδευση έως τη σύνθετη στρατιωτική ή ιατρική εκπαίδευση και επιμόρφωση, η αξία αυξάνεται κατακόρυφα, τόσο σε επίπεδο εμεπιρίών, όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Σε κλινικά περιβάλλοντα, η VR έχει ήδη αποδειχθεί πολύτιμη για τη θεραπεία ψυχολογικών διαταραχών και φοβιών, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος μόλις αρχίζει να ανακαλύπτει την δυναμική που μπορεί να έχει.

Για τους προγραμματιστές λογισμικού, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν την αυγή της επανάστασης των smartphone.

Τους ανοίγει τις πόρτες σε μια ολοκαίνουργια πηγή εσόδων, η οποία στοχεύει σε ένα μαζικό κοινό με «πείνα» για πιο συναρπαστικές εμπειρίες στον τομέα των παιχνιδιών, του κινηματογράφου, του ηλεκτρονικού εμπορίου και των επικοινωνιών.

Η Επανάσταση του Real Estate Virtual Reality

Η εικονική πραγματικότητα 3D για ακίνητα δεν είναι πλέον επιστημονική φαντασία μιας και ήδη χρησιμοποιείται από μερικούς από τους πιο επιτυχημένους πράκτορες στον κόσμο.

Είναι η επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι συναλλαγές με ακίνητα και αυξάνονται οι προσδοκίες από την πλευρά του αγοραστή και του πωλητή.

Οι 3D περιηγήσεις επιτρέπουν στους υποψήφιους αγοραστές να εξερευνήσουν κάθε γωνιά της πιθανής επένδυσής τους προτού να δεσμευτούν για μια επίσκεψη στο χώρο.

Παρέχοντας μια πραγματικά συναρπαστική, διαδραστική φωτορεαλιστική εμπειρία, οι επενδυτές μπορούν να εισαχθούν σε εξωπραγματικές εξελίξεις μέσω των ακουστικών VR με τη χρήση smartphone όπως το Samsung Gear VR ή το Google Cardboard, ενώ οι πολιτικοί μηχανικοί μπορούν να παρουσιάσουν νέες κατασκευές ακόμα και πριν καν σκάψουν τα θεμέλια της κατασκευής.

Ουσιαστικά, παρέχουν στους επενδυτές μια ματιά στο μέλλον, δίνοντάς τους το πλεονέκτημα να γνωρίζουν ότι αυτό που βλέπουν είναι αυτό που θα πάρουν.

Οφέλη για Πολιτικούς Μηχανικούς

Το να πείθεις τους ανθρώπους να δώσουν τα χρήματα που κερδίζουν σκληρά για μια ιδιόκτητη επαγγελματική στέγη ή κατοικία είναι συχνά δύσκολο.

Αν και μερικές 2D απεικονίσεις μπορούν να εξάψουν τη φαντασία του δυνητικού αγοραστή, εντούτοις δεν είναι ακριβώς το ίδιο με μία πραγματική περιήγηση.

Ορισμένοι αγοραστές μπορεί να μην έχουν τη φαντασία ή να είναι δύσκολο να απεικονίστει το τελικό προϊόν σε μια οθόνη Η/Υ.

Βάζοντας τον αγοραστή κατευθείαν στο περιβάλλον που δεν υπάρχει ακόμη, ο υποψήφιος αγοραστής απολαμβάνει μια ολοκληρωτική εμπειρία, η οποία μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την επίτευξη της πώλησης.

Χρησιμοποιώντας τρισδιάστατες εικόνες που δημιουργούνται από τα αρχιτεκτονικά σχέδια, σε συνδυασμό με βίντεο βίντεο 360 ° από το περιβάλλον, οι κατασκευαστές ακινήτων μπορούν να προσφέρουν στους πιθανούς επενδυτές τους μια φωτορεαλιστική απόδοση 3D που ενσταλάζει την εμπιστοσύνη.

Πρόσθετα Οφέλη

Με την ενσωμάτωση βίντεο και φωτογραφιών που λαμβάνονται σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, μπορούν να βιώσουν ακόμη και τις απόψεις του ηλιοβασιλέματος και της ανατολής που μπορεί να αποδειχθούν καταλυτικός παράγοντας κατά την τελική απόφση του αγοραστή.

Μπορούν επίσης να περιηγηθούν στις κοινές περιοχές, να δουν την θέα από τη μια πλευρά του κτιρίου ή την άλλη, να ταξιδέψουν στον δέκατο όροφο, στον τριακοστό όροφο ή ακόμα και στην ταράτσα.

Ακουμπώντας την Προοπτική

Αν και η εικονική πραγματικότητα προσφέρει ήδη σαφή πλεονεκτήματα για τη βιομηχανία του Real Estate, η στιγμή που οι συμφωνίες και οι αγοροπωλησίες θα έχουν κλείνονται κατά την εικονική περιήγηση VR, δεν είναι μακρυά.

Υπάρχουν ακόμη επίπεδα εμπειρογνωμοσύνης τρίτων που απαιτούνται, όπως οι επιθεωρήσεις κατ ‘οίκον, και οι ανησυχίες σχετικά με τη νομική ευθύνη, οι οποίες δεν έχουν ακόμη επαρκώς εξετασθεί, ή ίσως ακόμη και εννοιολογηθεί.

Πολλές εταιρείες τεχνολογίας έχουν ήδη κυκλοφορήσει εφαρμογές VR και AR που προορίζονται αποκλειστικά για το Real Estate, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέγουν κριτήρια όπως οι γειτονιές, η τιμή και ο αριθμός των δωματίων που παρουσιάζονται με μια λίστα με τα σπίτια που μπορούν ουσιαστικά να περάσουν.

Πώς Mπορεί να Bοηθήσει η Viral Growth

VR Σύμβουλοι Ακίνητης Περιουσίας

Η Viral Growth είναι μια εταιρεία ανάπτυξης επιχειρηματικών επικοινωνιακών μοντέλων, με εμπειρία σε πρακτικές εφαρμογές για VR και AR στη βιομηχανία του μάρκετινγκ, της επικοινωνίας και του gamification.

Έχουμε και συνεργαζόμαστε με προγραμματιστές με πολύ εξειδικευμένη τεχνογνωσία στην ανάπτυξη κινητής τηλεφωνίας, την ανάπτυξη εικονικής πραγματικότητας, την τεχνολογία κίνησης – motion technology (gyro and accelerometer integration – ολοκλήρωση γυροσκοπίου και επιταχυνσιομέτρου), την φωτορεαλιστική περιβαλλοντική απόδοση και την αναγνώριση ομιλίας.

Με την κατανόηση των αναγκών αυτής της αναπτυσσόμενης τάσης, είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε τις βασικές μας ικανότητες με στόχο την καθοδήγηση της επανάστασης του VR στον τομέα των ακινήτων, των αναπτυξιακών αναγκών και των ανησυχιών για την ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Αφήστε μια απάντηση