You are currently viewing Διαχείριση διαδικτυακής φήμης | Online Reputation Management (ORM)
Διαχείριση διαδικτυακής φήμης | Online Reputation Management (ORM)

Διαχείριση διαδικτυακής φήμης | Online Reputation Management (ORM)

Διαχείριση διαδικτυακής φήμης | Online Reputation Management (ORM)

Σε Ποιους Απευθύνεται;

Ελεύθερους επαγγελματίες, Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, Εμπορικές επιχειρήσεις, Συγγραφείς, Ξενοδοχειακές μονάδες, Τουριστικά καταλύματα, Εστιατόρια, Ιατρεία, Κλινικές, Επιχειρήσεις υπαίθριων δραστηριοτήτων, Ποιητές, Πολιτικούς, Ιατρούς, Ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές & Ασφαλιστικές εταιρείες, Real Estate Agencies, Υποψήφιους για διάφορες θέσεις κλπ, οι οποίοι εφαρμόζουν πολιτικές διαχείρισης διαδικτυακής φήμης με σκοπό να είναι κυρίαρχοι της διαδικτυακής τους εικόνας.

Γιατί Διαχείριση Εταιρικής Φήμης;

Για να είστε εσείς οι κυρίαρχοι της εικόνας της επιχείρησής σας και των προϊόντων σας στο διαδίκτυο και να μην αφήνεται στην τύχη μίας μηχανής αναζήτησης να το αποφασίσει για εσάς!

Τι είναι η Διαχείριση Εταιρικής Φήμης;

Είναι ο Συντονισμένος Σχεδιασμός Εκφράσεων της Επιχείρησης!

Οι εκτεταμένες εξελίξεις στον τομέα των δημόσιων σχέσεων, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, η γενική εικόνα των αποτελεσμάτων αναζήτησης έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος του όρου “φήμη “

Σε συνέχεια όλων αυτών των εξελίξεων, η διαχείριση της φήμης υφίσταται τώρα σε δύο σφαίρες: Διαδικτυακή και offline διαχείριση φήμης.

Η διαχείριση της φήμης στο διαδίκτυο επικεντρώνεται στη διαχείριση των αποτελεσμάτων αναζήτησης προϊόντων και υπηρεσιών εντός του ψηφιακού χώρου.

Μια ποικιλία ηλεκτρονικών αγορών και διαδικτυακών κοινοτήτων όπως το e-Bay, το Amazon και το Alibaba έχουν ενσωματωμένα συστήματα ORM.

Χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά λογισμικά ελέγχου, μπορούν να ελαχιστοποιήσουν την απειλή και να προστατεύσουν τα συστήματα και την εικόνα – αξιοπιστία της επιχείρησής τους.

Η διαχείριση εταιρικής φήμης στη διαδικασία διαχείρισης της δημόσιας εικόνας μιας επιχείρησης χρειάζεται επιλεγμένους και σαφώς καθορισμένους ελέγχους μαζί με μέτρα για επιθυμητά αποτελέσματα που αντιπροσωπεύουν ιδανικά το τι σκέπτονται και νιώθουν οι άνθρωποι σχετικά με την επιχείρηση.

Οι πιο δημοφιλείς έλεγχοι για τη διαχείριση της φήμης εκτός διαδικτύου περιλαμβάνουν τα

  • κοινωνική ευθύνη
  • προβολή των μέσων ενημέρωσης
  • δελτία τύπου στα έντυπα & ψηφιακά μέσα

Κουλτούρα Εξυπηρέτησης

Το Branding ξεκινάει από το υγιές εργασιακό περιβάλλον

Το προσωπικό της επιχείρησης είναι αυτό που θα μιλήσει πρώτο με τους πελάτες σας και θα εκφράσει την άποψή του πριν από οποιονδήποτε υποψήφιο ή υφιστάμενο πελάτη σας, τόσο Online, όσο και Ofline.

Σκοπός και στόχος της διαμόρφωσης ενδοεταιρικής κουλτούρας εξυπηρέτησης είναι:

Η πρόληψη ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα δυσαρεστημένων πελατών

Την εν τη γενέσει διαχείρισή τους, πριν τη δημοσίευση οποιασδήποτε κριτικής το διαδίκτυο

Κριτικές στο διαδίκτυο

Είστε από τους “τυχερούς” που έχουν αποσπάσει θετικά σχόλια και κριτικές;

Τότε το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να μιλήσετε μαζί μας για να εξετάσουμε μαζί τους τρόπους αξιοποίησης τους.

Αν πάλι έχετε αρνητικά, αυτό αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την αντιμετώπιση προβλημάτων, μιας και είναι αυτά που καταδεικνύουν τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν.

Αρνητική Δημοσιότητα

Ένα πόστ, μία κακή κριτική, μία λεπτομερής αναφορά ή έκθεση ανήθικων επιχειρηματικών πρακτικών σε Trip Advisor, Google, Facebook.

Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί μια τέτοια γνώμη;

Στην Viral Growth έχουμε τα εργαλεία (Reputation Management Web Apps) που μας βοηθούν να έχουμε πλήρη εικόνα, ταυτόχρονα, από όλες τις πλατφόρμες που χρησιμοποιούν και σχολιάζουν την επιχείρησή σας οι πελάτες σας.

Εξειδικευμένοι copywriters θα απαντήσουν άμεσα με τον καταλληλότερο τρόπο, διασφαλίζοντας την καλή φήμη της επιχείρησής σας.  

Μηχανές Αναζήτησης

Υποστηρίζεται και όχι άδικα, ότι το να καθιερωθείς στη μνήμη ων καταναλωτών έχει μεγαλύτερη αξία από μία αγορά.

Στην Viral Growth αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητα και ξέρουμε τους ηθικούς και οικονομικότερους τρόπους με τους οποίους θα εμφανίζεστε περισσότερο στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Οι σελίδες της των reviews sites μπορεί επίσης να εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα της λίστας, οπότε πρέπει να βεβαιωθούμε ότι τυχόν γεγονότα που αποτυπώνονται εκεί υπάρχουν σωστά.

Στρατηγικές Inbound Marketing, Search Engine Optimization, Content Marketing, Copywriting, είναι μερικά μόνο από αυτά που θα αξιοποιήσουμε στρατηγικά!

SEO Reputation Management

Online Reputation Management

Για το ORM Online Reputation Management χρησιμοποιούνται τεχνικές SEO για τη βελτίωση της φήμης μιας επιχείρησης ή ενός ατόμου.

Αν και μοιάζει, στην πραγματικότητα δεν είναι το ίδιο.
Σκοπός και στόχος του Search Engine Optimization είναι η ταξινόμηση μιας σελίδας για μια λέξη ή φράση κλειδί.

Με το Reputation Management SEO στοχεύουμε στην διαχείριση της εταιρικής σας φήμης στο διαδίκτυο, προωθώντας το εμπορικό σας σήμα σε ακόμα περισσότερες σελίδες, blogs, portals, forums, review sites.κλπ.

Είναι η Διαχείριση Εταιρικής Φήμης κάτι που χρειάζεται και η δική σας επιχείρηση;

Επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας από κάτω!

Leave a Reply