You are currently viewing Τι είναι το Lean Management;
Τι είναι το Lean Management

Τι είναι το Lean Management;

Τι είναι το Lean Management;

Θέλετε καλύτερα προϊόντα, που παραδίδονται σε μικρότερα χρονικά διαστήματα και με χαμηλότερο κόστος; Όχι, δεν είναι απλά ένα όνειρο.

Με τη φιλοσοφία του Lean Management, μπορείτε να έχετε και τα τρία.

Στον πυρήνα της, η φιλοσοφία του Lean Management αφορά στη μεγιστοποίηση της αξίας των πελατών, ελαχιστοποιώντας τους 7 παράγοντες που καθυστερούν την διαδικασία. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστήματα διαχείρισης, ανεξάρτητα από τη βιομηχανία στην οποία δραστηριοποιείστε. Το Lean Management είναι ένα ολιστικό εργαλείο που μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην απόδοση οποιασδήποτε εταιρείας.

Δεν είναι μόνο ένα γρήγορο επιχείρηματικό hack. Είναι μια ολόκληρη επιχειρηματική φιλοσοφία που αναπτύσσεται για δεκαετίες και μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη στην επιχείρησή σας.
Εν ολίγοις, μπορεί να βελτιώσει ριζικά την επιχείρησή σας.

Τι είναι το Lean Management;

Τα θεμέλια της διαχείρισης Lean, βασίζονται στην αφαίρεση των διαδικασιών που δεν αποδίδουν αξία στο τελικό προϊόν.

Αυτό περιγράφεται καλύτερα στους τρεις βασικούς πυλώνες που φαίνονται στην εικόνα:

  1. Παροχή αξίας, από την οπτική των πελατών σας
  2. Εξάλειψη των “αποβλήτων” (και πάλι από την οπτική των πελατών σας)
  3. Συνεχής βελτίωση των διαδικασιών σας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών

Αν και ακούγονται απλοί, αυτοί οι τρεις βασικοί πυλώνες της στρατηγικής Lean Management μπορούν να έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, της παραγωγικότητας και της διαχείρισης του χρόνου. Απομακρύνοντας όλα όσα δεν προσφέρουν αξία στο τελικό προϊόν ή την υπηρεσία, μπορείτε να δημιουργήσετε μια επιχείρηση που είναι 100% αποτελεσματική με σχεδόν μηδενικές σπατάλες.

Οι ρίζες του Lean Management

Το Lean Management προτοεμφανίζεται στην εταιρεία αυτοκινήτων Toyota, το οποίο επινοήθηκε για να περιγράψει το μοναδικό αυτό επιχειρηματικό μοντέλο που χρησιμοποιείται από αυτόν τον πετυχημένο γίγαντα κατασκευής αυτοκινήτων. Συχνά αναφέρεται και ως “Toyota Way”, επειδή προέρχεται από το σύστημα παραγωγής της Toyota.

Επικεφαλής της ομάδας που το έκανε γνωστό στον κόσμο ήταν ο Δρ James Womack. Μαζί με τον Ντάνιελ Τζόουνς έγραψε το The Machine που άλλαξε τον κόσμο και αργότερα με τον Jones και τον Daniel Roos, ο Womack έγραψε ένα άλλο βιβλίο για το “Toyota Way” που ονομάζεται Lean Thinking. Και τα δύο βιβλία παραμένουν ένα κεντρικό κομμάτι της Lean Management εκπαίδευσης μέχρι και σήμερα.

Εμπνευσμένο από τις μεθοδολογίες της Toyota, το Lean Management παρέχει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να απαντήσουν στις ερωτήσεις που έχουν μεγαλύτερη σημασία, ανεξάρτητα από το σε ποιο στάδιο βρίσκεται η επιχείρησής τους. Η γνώση της καταλληλότερης στιγμής για την επένδυση χρόνου ή χρήματος, μπορεί να είναι κρίτικής σημασίας για τις μελλοντικές επιδόσεις.

Θα πρέπει να επενδύσω σε νέο εξοπλισμό, να προσλάβω νέους ανθρώπους ή να κάνω το προσωπικό μου να εργάζεται περισσότερες ώρες;

Η απάντηση διαμορφώνεται λαμβάνοντας υπόψη

  1. Μικρότερους χρόνους παράδοσης
  2. Υψηλότερη ποιότητα και
  3. Χαμηλότερο κόστος

Και ενώ οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων συχνά σκέφτονται, «Πώς μπορώ να αναπτύξω την επιχείρησή μου γρηγορότερα;», το πραγματικό ερώτημα είναι:

«Πώς μπορώ να προσφέρω περισσότερη αξία στον πελάτη μου;»

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον τρόπο εφαρμογής, τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα του Lean Management και του Six Sigma;

Κάντε την εγγραφή σας στο δωρεάν webinar 7 Παράγοντες Επιτυχίας για Προγράμματα Επιχειρησιακής Αριστείας, με εισηγητή τον Dr Morphis Tsalikidis.

This Post Has 2 Comments

Αφήστε μια απάντηση